SKY KIDS

EEN INITIATIEF VAN TAFELRONDE 37 EINDHOVEN I.S.M. KEMPEN AIRPORT TE BUDEL EN VLIEGCLUB DE KEMPEN

NIEUWS

11-06-2018

De Sky Kids Dag 2018 was een geweldige dag. Op zaterdag 15 september 2018 werden ongeveer 70 kinderen met een beperking of trauma een echte Sky Kid! Het was mede dankzij het geweldige weer een heerlijke dag. Er was buiten het vliegen in een ultralight, helikopter of vliegtuig van alles te doen. We zagen vele blije gezichten, ook van de ouders en begeleiders!

Heel veel dank aan alle sponsoren en vrijwilligers!

 

11-06-2018

De datum voor de Sky Kids Dag 2018 is bekend: zaterdag 18 september is het weer zo ver! Kijk hier voor meer informatie.

 

16-09-2017

De Sky Kids Dag 2017 was een geweldige dag. Op zaterdag 16 september 2017 werden 75 kinderen met een beperking of trauma een echte Sky Kid! Door het geweldige weer en dankzij de inzet van onze partners Kempen AirportStichting KinderdroomwensKansPlus-Sien, Tafelronde 37 Eindhoven, Vliegclub De Kempen, en Kindervliegdroom was het een succesvolle Sky Kids Dag.

Dank aan alle sponsoren en vrijwilligers!

01-05-2017

De datum van de volgende Sky Kids Dag is bekend. Op zaterdag 16 september 2017 worden weer ca. 70 kinderen met een beperking of trauma een echte Sky Kid! Wil jij ook een Sky Kid worden? Neem dan contact op met onze partners Stichting Kinderdroomwens en KansPlus-Sien.

Meer informatie vind je hier.

 

17-09-2016

Met meer dan 100 blije co-piloten en hun families, kunnen we terugkijken op een geslaagde Sky Kids Dag 2016! Bekijk hier de foto’s. De Sky Kids Dag werd georganiseerd door Kempen Airport, Stichting Kinderdroomwens en KansPlus-Sien en wordt mede mogelijk gemaakt door Tafelronde 37 Eindhoven, Vliegclub De Kempen, en Kindervliegdroom. Dank aan alle sponsoren en vrijwilligers!

18-05-2016

De datum voor de Sky Kids Dag 2016 is bekend: 17 september is het weer zo ver! Houdt de website in de gaten voor meer nieuws!

 

21-09-2015

De Sky Kids dag 2015 was een groot succes! 35 kinderen beleefden samen met hun broertjes, zusjes en ouders een geweldige dag op Kempen Airport.

Op de Sky Kids Dag kunnen ernstig of chronisch zieke kinderen en kinderen met een verstandelijke of lichamelijke beperking zelf een vlucht maken in een echt vliegtuig. Ook broertjes, zusjes en ouders of verzorgers beleven een fantastische dag met volop vertier!

We danken alle vrijwilligers en sponsoren die deze dag mogelijk hebben gemaakt!

20-09-2015

Bekijk hier de Sky Kids Dag door de ogen van een deelnemer:

https://www.youtube.com/watch?v=InBn1oEfKyw

17-09-2015

Uitgebreid aandacht voor de Sky Kids Dag 2015 in het Eindhovens Dagblad vandaag.

150917 Sky Kids Dag 2015 Art ED

© bron: Eindhovens Dagblad

 

13-09-2015

Over 6 dagen is het zover ca. 40 Sky Kids beleven de dag van hun leven tijdens de Sky Kids Dag 2015 op Kempen Airport te Budel.

 

12-09-2015

De aanmelding voor de Sky Kids Dag 2015 is gesloten, aanmelden is niet meer mogelijk!

 

16-08-2015

De inschrijvingen voor de Sky Kids Dag 2015 op 19 september stromen binnen. De teller staat inmiddels op 30 aanmeldingen. Wil jij meer weten of je ook aanmelden? Kijk dan snel op Sky Kids Dag 2015 of meld je direct aan via het Aanmeldformulier

 

01-07-2015

De inschrijving voor de Sky Kids Dag 2015 op 19 sepmber is van start gegaan. Wil je meer weten? Ga dan naar de Sky Kids Dag 2015 of meld je direct aan door het Aanmeldformulier in te vullen.

 

24-09-2014

Impressie Sky Kids Dag 2014.

De lachende gezichten spreken voor zich! Dat is waar we het allemaal voor doen en de mooiste beloning die we kunnen krijgen.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

23-09-2014

Foto’s Sky Kids Dag 2014 online.

De foto’s van de fantastische Sky Kids Dag 2014 van zaterdag 20 sep. jl. op Kempen Airport te Budel staan online.

Direct naar deFOTOsectie om de foto’s te bekijken en/of te downloaden.

 

22-09-2014

Uitgebreid aandacht voor Sky Kids Dag in het Eindhovens Dagblad.

140922 ED Art. SkyKidsDag 200914

© bron: Eindhovens Dagblad

 

21-09-2014

Eindhovens Dagblad online bericht over Sky Kids Dag 2014.

Zie de ‘IN DE MEDIA sectie voor de link naar het artikel op ED.nl

 

20-09-2014

De dag van de waarheid!

Zijn we er in geslaagd om in slechts 8 dagen de Sky Kids dag 2014 op poten te zetten en de kinderen minstens net zo’n onvergetelijke dag te bezorgen als de voorgaande jaren?

’s Ochtendsvroeg op weg naar Kempen Airport zorgt de mist boven de weilanden naast de snelweg voor een onbestendig gevoel. Het weer zou ons toch niet, net vandaag, in de steek laten!? Op Kempen Airport aangekomen doet een voorzichtig zonnetje zijn best om de mist en wolken weg te branden. Met de hulp van een aantal externe vrijwilligers verloopt de opbouw voorspoedig. Binnen een mum van tijd staan alle attracties, is de aanmeldbalie ingericht, het boardingteam klaar voor ontvangst en de platform-crew paraat. Eigenlijk geen verrassing, we doen dit immers al jaren en iedereen kent zijn taak. Goede hoop neemt de overhand. Tot vlak voor de eerste kinderen arriveren, de bewolking en daarmee de zorgen over het weer opnieuw toenemen. Het zal toch niet?! Vanaf 10 uur de eerste voorzichtige evaluatie vluchten. Nee hè, beperkt zicht in de hogere luchtlagen. Teleurstelling bij de organisatie, kinderen en hun families. In het eerste uur weinig tot geen vluchten. “Gaat het vandaag wel lukken om alle kinderen te laten vliegen?”

Vanaf 11:30 uur verbetert het weer en kunnen langzaam steeds meer vluchten opstijgen. Om 13:00 uur voorzichtig dunner wordende bewolking met af en toe de zon en nog veel belangrijker, inmiddels een groot aantal vluchten die de lucht in kunnen. 15:15 uur met nog 4 vluchten te gaan het bericht dat zwaar onweer op komst is. Overleg tussen organisatie, vluchtleiding en piloten; “is het nog verantwoord om de laatste 4 kinderen de lucht in te sturen?” Gelukkig komt het verlossende signaal: het kan nog! De lucht wordt voelbaar kouder en de wind zwelt aan; het onweer nadert zeer snel. Merkbare stijgt de spanning bij iedereen tot de laatste vluchten veilig binnen zijn.

En of het zo moet zijn, letterlijk 5 min. na binnenkomst van de laatste vlucht barst het onweer boven Kempen Airport los. Donkere wolken vullen de lucht, stortregens dalen neer en donder en bliksem volgen elkaar in snel tempo op.

De attracties worden razendsnel afgebroken en ondanks het natte pak is er tevredenheid en trots alom. Alle kinderen hebben hun vlucht kunnen maken, genoten van de attracties, het lekkers en de verwennerij.

De blije gezichten spreken boekdelen en de reacties zijn hartverwarmend; daar doen we het allemaal voor!

En ja, het is ons gelukt. WAT HEET, HET IS ONS ZEKER GELUKT!

(houdt deze website in de gaten voor meer impressies, foto’s en reactie’s van deze fantastische Sky Kids dag.)

 

19-09-2014

Aftellen begonnen!

Met nog een paar dagen te gaan maken ca. 40 bijzondere kinderen zich op voor het avontuur van hun leven.

De meeste zaken zijn inmiddels geregeld en de laatste voorbereidingen worden gedaan om er een fantastische ‘Sky Kids dag’ van te maken. Op Kempen Airport moet alleen de start- en landingsbaan nog worden geveegd, de Piloten van Vliegclub De Kempen zullen hun ‘kisten’ nog één keer oppoetsen en de mannen van Tafelronde 37 moeten natuurlijk nog wel de attracties ‘even’ opbouwen.

Maar verder, verder is alles geregeld en zijn we er klaar voor!

Al is er natuurlijk wel altijd die ene onvoorspelbare en niet of misschien nauwelijks te beïnvloeden factor, het Weer! Zullen we dan toch, voor de zekerheid, nog maar worsten naar de Clarissen brengen?

 

10-09-2014

Het ontstaan van Sky Kids.

Wat doe je als, letterlijk enkele dagen van te voren, een bepalende ‘partner’ zich terug trekt en daardoor voor ca. 40-50 bijzondere kinderen het, misschien wel, avontuur van hun leven opeens niet door dreigt te gaan!?

Precies, dan doe je het gewoon zelf! Met vereende krachten en de hulp van twee betrokken en loyale partners stel je dan alles in het werk om de dag niet alleen door te laten gaan maar deze voor de betreffende kinderen zelfs nog specialer en onvergetelijker te maken.

Dat is exact hetgeen Tafelronde 37, Kempen Airport en Vliegclub De Kempen hebben gedaan!

Zie daar het ontstaan van de ‘Sky Kids’ in september 2014 en de achtergrond van het initiatief tot de ‘Sky Kids dag’ op Kempen Airport te Budel. Een dag waarop gewoon net als de afgelopen jaren tussen de 30 en 60 ernstig zieke of gehandicapte kinderen (6-17 jaar) een bijzondere dag en het avontuur van hun leven zullen beleven door te ervaren hoe het is om zelf piloot te zijn. Maar bovenal voor hen een dag zonder zorgen, zonder ziekte of handicap, een dag waar ze boven zichzelf uitstijgen en meer dan bijzonder zijn, een dag die ze nooit meer vergeten!

One comment on “NIEUWS

  1. Evert-Jan Clijnk
    21 september 2014

    Skykids, jullie hebben er samen met Kempen airport,Vliegclub de Kempen en restaurant de Coockpit een mooie dag van gemaakt ! Geweldig ! Een hele prestatie om dit op zo’n korte termijn nog allemaal recht te trekken, en waardoor deze kinderen alsnog konden genieten van deze prachtige dag.

Comments are closed.